Deze bizarre lekkernijen zijn niet voor mensen met een zwakke maag. Misschien wil je wel eens wat anders dan een lekker stukje kaas, bonbons of een broodje gezond? Kijk (en huiver) waar ze in verschillende landen van kunnen genieten. Misschien wil jij ook wel binnenkort je vanillepudding inruilen voor een bordje eland neus pudding? Wees gewaarschuwd, als je last hebt van een zwakke maag kan je deze lijst beter niet bekijken..
20
Doju Tofu (Japan/Korea)

19
Eland neus pudding (Verenigde Staten)

Deze lekkernij wordt gegeten in het noorden van de Verenigde Staten. Voordat deze pudding in het schaaltje belandt, wordt eerst de neus van het hoofd verwijdert om het hierna net zo lang te koken tot de haren eraf vallen. Vervolgens moet de neus nog even doorgekookt worden, tot alles uit elkaar valt en het er uit ziet als een slijmerig geheel. Hierna moet het goedje afkoelen en wordt het in plakjes gesneden waar na het klaar is om te serveren. Enjoy!
18
Slangenwijn (Vietnam/China/Korea/Cambodja)

Het ziet er eng uit, maar volgens velen schijnt rijstwijn mét slang goed te werken tegen vele kwalen als haaruitval en zweetvoeten. Maar ook zou het een goed middel zijn tegen reuma. Dit gezondheidsdrankje wordt gemaakt door de slangen levend in een glazen fles te doen om erna alcohol en kruiden bij te doen. Vervolgens wordt er flink met de fles geschud totdat de slang dood is en voila!
Hoe sterker het gif is van de slang, hoe sterker de uitwerking. Maar wanneer je teveel van deze wijn drinkt, kan het wel schadelijke gevolgen hebben.
Ook is er een geval bekend waarbij de slag blijkbaar nog niet helemaal dood was en de eigenaar beet zodra de fles werd opengemaakt. De man is per direct naar het ziekenhuis vervoerd
17
Ortolaan (Frankrijks)

Ja, zelfs dichtbij huis worden er vreemde smaken op na gehouden! Dit vogeltje is een vroege druktemaker in de ochtend en daar hebben de Fransen wat op gevonden! Men vangt het vogeltje met een net en verdrinkt het vervolgens in de cognac. Heel diervriendelijk ook weer. Hierna wordt het vogeltje geroosterd en in zijn geheel naar binnen gewerkt. De handel in deze vogeltjes is nu verboden in Europa, maar veel Ortolanen keren in de winter toch niet naar de Sahara na hun verblijf in Zuid-Frankrijk.
16
Ngiri Aars (Afrika)

De Afrikaanse naam verraadt het eigenlijk al; ja het gaat hier echt om het achterwerk van een wrattenzwijn. De anus mét 1 meter darm worden op het vuur geroosterd. Niet te lang, anders wordt het taai en droog… De beroemde chef-kok Anthony Bourdain heeft dit gerecht tijdens één van zijn culinaire reizen in Namibië op.
15
Huitlacoche- Beschimmelde Mais (Mexico)

In Mexico is beschimmelde mais al eeuwenlang een delicatesse. Het wordt zelfs ook ‘uitwerpselen van de goden genoemd’! In vochtige toestand wordt de maiskolf aangetast door een soort schimmel, wat voor deze heerlijke smaak moet zorgen. Huitlacoche wordt gebruikt als vulling van taco’s en in sausjes.
14
Kopi Luwak (Indonesie)

Kopi Luwak is de meest wereldwijd geaccepteerde delicatessen van deze lijst. Het is namelijk de meest dure koffie die er bestaat. Kopi betekent in het Indonesisch Koffie en Luwak is de naam van de civetkatachtige die rauwe rode koffiebessen eet.
De Luwak eet de rode koffiebessen. De Luwak verteert het vruchtvlees, maar de pit blijft intact en verlaat het maag-darmkanaal en uiteindelijk worden de pitten teruggevonden in de ontlasting van het beestje. Vervolgens worden de pitten gewassen(toch wel) om ze hier na vaak nog even licht te roosteren. Kopi Luwak kost 200 tot 600 dollar per kilo.
13
Rierat (West-Afrika)

In landen als Benin, Ghana en Senegal geniet men graag van een plaatselijk knaagdier: de rierat. Deze beesten zijn gemiddeld zes keer groter dan een cavia. De ratten worden geroosterd of verwerkt in een stoofpotje.
Regelmatig worden er bij de Britse douane gerookte rieratten onderschept wanneer mensen proberen de stukjes vlees in te voeren.
12
Shirako- Vissensperma (Japan)

11
Smalahove (Noorwegen)

Via ( en.wikipedia.org)
Pages: 1 2